Израел  удължи с две седмици - до 6 март, затварянето на

...
Израел  удължи с две седмици - до 6 март, затварянето на
Коментари Харесай

Израел удължи затварянето на границите си до 6 март

Израел  удължи с две седмици - до 6 март, затварянето на границите си по отношение на битката с COVID-19, обявиха в взаимно официално съобщение здравното министерство и премиерската канцелария, представени от Франс прес.
" Правителството утвърди удължение с 14 дни на затварянето на границите, до 6 март ", се показва в официалното съобщение.
Израел спря интернационалните полети на 24 януари в опит да ограничи разпространяването на пандемията, преди да затвори граничните пунктове с Египет и Йордания.
Международните полети няма да бъдат възобновени, както бе планувано по-рано, на 21 февруари, а сухопътните граници също ще останат затворени, като се изключи някои особени случаи.

 

Руското външно министерство е изпратило предложения за безвъзмездни имунизации с съветската ваксина „ Спутник V ” до всички задгранични посолства в Москва, написа " Комерсант ", базирайки се на чиновници на няколко посолства.
Според вестника има подготвеност за имунизацията против ковид на 12 хиляди дипломати и техните фамилии. Различните дипломатически задачи обаче реагираха по друг метод на поканата за имунизация. Поканата  беше призната от чиновници на посолствата на страните, в които е позволено потреблението на съветската ваксина “Спутник V ” - страните от Оперативно-наблюдателно дело (Общност на самостоятелните държави), Азия, Африка и Латинска Америка.
В посолствата на западните страни реакцията не беше толкоз еднопосочна. Например посолството на Съединени американски щати в Москва съобщи, че дипломат Джон Съливан няма да бъде имунизиран, тъй като „ не би желал да приема доза от “Спутник V ”, предопределена за съветски жител “. Според вестник The Washington Post, базирайки се на източници, някои американски дипломати биха желали да бъдат имунизирани с съветската ваксина, тъй като Държавният департамент не можел да обезпечи задоволителни количества от американските " Пфайзър " и " Модерна ". 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР